Štefan Klepaček - biografija

 

 
"Rođen 1950 god. u Beloj Crkvi, gde završava osnovnu i srednju školu. Spoljnu trgovinu diplomirao je na Univerzitetu u Beogradu.

crta

Radio je kao komercijalni i finansijski direktor. Godine 1982. imenovan je za Načelnika za finansije SO Bela Crkva .Takođe radio je kao veštak za oblast finansije i knjigovodstvo i stečajni upravnik.

crta

Godine 1997. biva pozvan od pripadnika Češke manjine radi pružanja pomoći. Iste godine osniva Društvenu organizaciju Matica Češka u SRJ., pošto je sedište Matice ostalo u Hrvatskoj po raspadu bivše Jugoslavije.

crta

Godine 1997. osniva prvu radio emisiju na češkom jeziku koja i danas traje. Takođe, 1997. izabran je u Pokrajinski

crta

Savet za ostvarivanje prava nacionalnih manjina.

crta

Uspostavljanjem dobrih odnosa sa Ambasadom Republike Češke u Beogradu, sa saradnicima preko Ministarstva Inostranih Poslova Republike Češke uspeva da obezbedi potpunu rekonstrukciju domova čeških domova kulture u Beloj Crkvi, Kruščici, Češkom Selu i Gaju u SO Kovin.

crta

Isto tako obezbeđena je rekonstrukcija i popravka Crkvi Sv.Vaclava u Kruščici i Jana Nepomuka u Češkom Selu. Velika ulaganja izvršena su i na crkvi Sv. Ane u Beloj Crkvi. Obavljao je poslove sekretara Češke Besede u beloj Crkvi i Matici Češkoj. Do izbora za Predsdnika Nacionalnog Saveta Češke Ncionalne Manjine bio je predsednik Matice Češke. Od 2010. nalazi se na čelu Predsednika NSČNM.

crta

crtaVLUU L100, M100  / Samsung L100, M100VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100