Obaveštenja

12.09.2014.

16. sednica Republičke izborne komisije

crta

Republička izborna komisija je na 16. sednici, održanoj 12. septembra 2014. godine, razmatrala i donela Rešenje kojim se proglašava Izborna lista ČESI ZAJEDNO, Štefan Klepaček za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine, raspisane za 26. oktobar 2014. godine.

crta

RIK je razmatrala i donela Rešenje kojim se proglašava Izborna lista SLOVACI NAPRED! – PAVEL SUROVI, SLOVÁCI VPRED! – PAVEL SUROVÝ za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, raspisane za 26. oktobar 2014. godine.

crta

U nastavku sednice, Republička izborna komisija je donela Zaključak kojim se nalaže udruženju „INICIJATIVA RUMUNA IZ SRBIJE“ – Bojan Barbucić, „INITIATIVA ROMANILOR DIN SERBIA“ – Bojan Barbucić za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine, raspisane za 26. oktobar 2014. godine, da najkasnije u roku od 48 časova od časa dostavljanja ovog zaključka, otkloni nedostatak izborne liste, tako što će Republičkoj izbornoj komisiji dostaviti najmanje 33 nedostajuće pravno valjane overene izjave birača koji podržavaju izbornu listu, sa spiskom tih birača u pismenoj i elektronskoj formi.

crta

Sednici je predsedavao zamenik predsednika Republičke izborne komisije Ivan Šebek.

crta