Obaveštenja

08.09.2014.

14. sednica Republičke izborne komisije

Republička izborna komisija je na 14. sednici, održanoj 8. septembra 2014. godine, donela Pravila o radu biračkih odbora za sprovođenje neposrednih izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

crta

Republička izborna komisija je na sednici donela Odluku o izmenama i dopunama Odluke o formiranju radnih grupa Republičke izborne komisije.

crta

U nastavku sednice, Republička izborna komsija je donela i Odluku o formiranju radne grupe Republičke izborne komisije za saradnju sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Generalnim sekretarijatom Vlade i Kancelarijom za ljudska i manjinska prava.

crta

Republička izborna komisija je razmatrala i usvojila Izveštaj o korišćenju i raspolaganju sredstvima za rad Narodne skupštine u delu planiranih i izvršenih rashoda za finansiranje izbornih aktivnosti Republičke izborne komisije za izbore narodnih poslanika u 2014. godini.

crta

Na kraju sednice, Republička izborna komisija je utvrdila finansijski plan Republičke izborne komisije za sprovođenje izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, raspisanih za 26. oktobar 2014. godine.

crta

Sednici je predsedavao zamenik predsednika Republičke izborne komisije Ivan Šebek.

crta