Arhiva Vesti

13.08.2014.

Izbori za savete nacionalnih manjina po planu

crta

Sve predviđene radnje koje se tiču izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina koji će biti održani 26. oktobra obavljaju se po planu i bez ikakvih problema, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.

crta

Bošnjak je nakon sastanka sa predstavnicima nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine kazao Tanjugu da su kroz dijalog otvorena određena pitanja u vezi sa tehničkim izvođenjem tih izbora.

crta

On je pozvao pripadnike nacionalnih manjina da se u što većem broju do 18. avgusta upišu u posebne biračke spiskove kako bi obezbedili demokratičnost daljeg izbornog procesa.

crta

Iako će izbori biti raspisani 20. avgusta, građani će i nakon toga moći da se upišu u biračke spiskove koji se nalaze u okviru nadležnosti tog ministarstva, a upisivanje se obavlja u samim jedinicama lokalne samouprave, odnosno u opštinama i gradovima.

crta

Bošnjak je dodao da su u aktivnom dijalogu sa postojećim nacionalnim savetima i republičkim izbornom komisijom u čijoj nadležnosti će biti sam izborni proces.

crta

Izvor: Tanjug

crta