Arhiva Vesti

10.10.2014.

U ponoć ističe rok za predaju izbornih lista

narandzasta-tanka

Danas, 10. oktobra, u ponoć ističe rok za prijavu lista za izbor Nacionalnih saveta nacionalnih manjina, a kako je Tanjugu rečeno u Republičkoj izbornoj komisiji do sada je proglašeno 49 lista, dok dve manjine nisu predale nijednu listu.

narandzasta-tanka

crta

“Zaključno sa današnjim danom 15 nacionalnih manjina predalo je izborne liste. RIK je proglasio ukupno 49 izbornih lista, a najviše lista, njih devet, proglašeno je za bunjevačku nacionalnu manjinu odnosno za izbor njihovog nacionalnog saveta “, rekao je zamenik predsednik Republičke izborne komisije Ivan Šebek.

crta
On je naveo i da nijednu izbornu listu nisu predali predstavnici egipatske i slovenačke manjine.

crta
“Predstavnici egipatske i slovenačke manjine, kao i ostali mogu da predaju liste do ponoći“, rekao je Šebek dodajući da je 17 nacionalnih manjina izborilo pravo da nacionalne savete bira na neposrednim izborima.

crta
On je upozorio i da se, ukoliko Slovenci i Egipćani ne predaju liste, neće održati izbori za nacionaln savete te dve manjine.

crta
Napominjući da ukupan broj lista može da bude poznat već u subotu, on je istakao da će, naprimer, neka lista koja bude predata danas, a ima neki nedostatak, imati rok da ga ispravi.

crta
“Ako neka lista ne bude imala potpunu dokumenaciju dobiće zaključak i imaće rok od 48 sati da taj nedostatak ispravi i postupi po zaključku“, rekao je Šebek dodajući da je to uobičajna procedura.

crta

Izvor: Tanjug