Arhiva Vesti

17.10.2014.

RIK: Odbačeni prigovori dve liste

narandzasta-tanka

Republička izborna komisija (RIK) na današnjoj sednici odbacila je prigovore predstavnika dve izborne liste, grupe birača „Nebo drom“ i „Budućnost u koju verujemo“ koji učestvuju na predstojećim izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina, jer nisu podneti na vreme.

narandzasta-tanka

crta

Grupa birača „Nebo drom“ uložila je prigovor jer nisu bili zadovoljni rasporedom biračkih lista za izbore predstavnika romske nacionalne manjine, dok su predstavnici liste „Budućnost u koju verujemo“ prigovorili zbog predloga kandidata za članove biračkog odbora u Dimitrovgradu.

crta

Iako je prigovor predstavnika liste „Budućnost u koju verujemo“ odbačen kao neblagovremen, zamenik predsednika RIK-a Ivan Šebek naložio je da se provere navodi u prigovoru.

crta

Predstavnike te izborne liste Vladica Dimitrov podneo je prigovor u kojem se navodi da je predsednik opštine Dimitrovgrad Nebojša Ivanov koji je i jedan od kandidata na listi „Koalicija Bugara u Srbiji – Zoran Petrov“ podstavio za članove biračkog odbora sebi bliske ljude.

crta

„Na taj način stvorena su homogena tela za sprovođenje izbornih radnji od pristalica samo jedne izbore lise koja se favorizuje, čime se dovodi u sumnju regularnost izbora“, navodi se u prigovoru.

crta

Izvor: Beta