Arhiva Vesti

09.10.2014.

Musliu kandidat za predsednika Nacionalnog saveta

narandzasta-tanka

 Predsednik Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliu izjavio je da se pet albanskih partija iz Bujanovca i Preševa dogovorilo da on bude zajednički kandidat za predsednika Nacionalnog saveta Albanaca na izborima 26. oktobra.

narandzasta-tanka

crta

Jonuz Musliu je za agenciju Beta izjavio da su sporazum o zajedničkom kanididatu potpisali PDP, Demokratska partija čiji je lider Nagip Arifi, Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe, Demokratska unija doline (DUD) čiji je lider Skender Destani i Demokratski preporod Ramiza Ljatifija.

crta

Musliu je naveo da će na izborima te partije učestvovati sa dve izborne liste, od kojih će jednu činiti PDP, DPA i Demokratski preporod, dok će na drugoj listi biti Demokratska partija i DUD, ali da će obe liste imati zajedničkog kandidata za predsednika NSA.

crta

„Očekujem da Nacionalni savet Albanaca nakon izbora ima drugačiju sliku nego prethodni i mislim da je sam skup partija na jednoj zajedničkoj listi već dokaz da Albanci stvarno traže da se problemi rešavaju i da u tome nema kompromisa“, kazao je Musliu.

crta

Dodao je i da očekuje veći odziv građana na izborima za Nacionalne savete.

crta

Sve albanske političke partije iz Bujanovca i Preševa najavile su učešće na izborima za Nacionalne savete.

crta

Izvor: RTS

crta