Arhiva Vesti

16.09.2014.

Destani: DUD na izborima za Nacionalni savet Albanaca

narandzasta-tanka

Predsednik Demokratske unije doline (DUD) Skender Destani izjavio je danas da je predsedništvo te partije donelo odluku da DUD učestvuje na predstojećim izborima za Nacionalni savet Albanaca (NSA) 26. oktobra.

narandzasta-tanka

crta

Destani je rekao da je DUD prva politička partija Albanaca iz Preševa i Bujanovca koja je zvanično donela tu odluku.

crta
Nismo učestvovali na prethodnim izborima za NSA pre četiri godine jer smo tada predlagali elektorski način izbora tako da je ovo prvi put da DUD učestvuje na izborima“, kazao je Destani.

crta

On je naveo da nije zadovoljan dosadašnjim radom NSA i da očekuje da na predstojećim izborima izađe što više političkih partija koje predstavljaju Albance da bi zahtevi koji se preko NSA upućuju Vladi Srbije imali veću težinu.

crta

Očekujem da ubuduće NSA radi još bolje i da se uz političku volju Vlade Srbije poboljšaju uslovi za život Albanaca“, rekao je Destani.

crta

NSA je prvi put formiran pre četiri godine, a na izborima je tada učestvovala samo Partija za demokratsko delovanje (PDD) na čijem se čelu nalazi Riza Haljimi, iz koje je najavljeno da će na izborima za NSA verovatno učestvovati i ove godine, ali da još nije doneta zvanična odluka na partijskim organima.

crta

Zbog bojkota izbora ostalih političkih partija koje predstavljaju Albance, prema rečima aktuelnog predsednika NSA Galipa Bećirija, nikada nije uspostavljena čvršća saradnja između Saveta i lokalnih samouprava u Bujanovcu i Preševu, u kojima su vladajuće koalicije formirale partije koje su bojkotovale izbore za nacionalni savet.

crta

Izvor: Beta

crta