Obaveštenja

01.10.2014.

25. sednica Republičke izborne komisije

Republička izborna komisija je na 25. sednici, održanoj 1. oktobra 2014. godine, razmatrala i donela Rešenje kojim se proglašava Izborna lista POKRET VLAŠKOG UJEDINJENJA – Slobodan Perić za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine, raspisane za 26. oktobar 2014. godine.

crta

RIK je razmatrala i donela Rešenje kojim se proglašava Izborna lista „JA RUSIN“ za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta rusinske nacionalne manjine, raspisane za 26. oktobar 2014. godine.

crta

Republička izborna komisija je na ovoj sednici razmatrala i donela Rešenje kojim se proglašava Izborna lista Udruženje građana „Bunjevačko kolo“ Sombor, Aleksandar Bošnjak za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, raspisane za 26. oktobar 2014. godine.

crta

U nastavku sednice, RIK je razmatrala zahtev Jarmile Hromčik, profesora informatike iz Belog Blata, za povlačenje sa Izborne liste „MATICA SLOVAČKA U SRBIJI – ZA SLOVAČKI IDENTITET“ Katarina Melegova-Melihova, MATICA SLOVENSKÁ V SRBSKU – ZA SLOVENSKOST Katarina Melegova-Melichova za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, raspisane za 26. oktobar 2014. godine, i donela Rešenje kojim se zahtev odbija kao neosnovan.

crta

Sednici je predsedavao zamenik predsednika Republičke izborne komisije Ivan Šebek.

crta